سامان ملک، اولین بازار امن آنلاین املاک

لوگوی خطی
انواع کلاهبرداری ملکی و روش های جلوگیری از آن ها

انواع کلاهبرداری ملکی و روش های جلوگیری از آن ها

فهرست مطالب

روزانه بسیاری از افراد قربانی کلاهبرداری های مختلف می شوند و مال خود را از دست خواهند داد. کلاهبرداری یکی از رایج ترین جرایم است که یکی از انواع آن، کلاهبرداری ملکی است. کلاهبرداری ملکی به عنوان یکی از مشکلات روز کشور است و دلیل آن مشکلات اخلاقی و اقتصادی جامعه است.

اگر می خواهید درباره انواع کلاهبرداری ملکی و روش های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی اطلاعاتی کسب کنید، تا پایان با سامان ملک همراه باشید.

انواع کلاهبرداری ملکی

برخی از انواع کلاهبرداری ملکی به شرح زیر است:

1. کلاهبرداری با اسناد جعلی

یکی از روش‌های رایج کلاه برداری در معاملات ملکی استفاده از اسناد جعلی است، به همین دلیل پیش از امضای قولنامه حتما با فردی که در این زمینه تخصص و تجربه دارد، مشورت کنید. زیرا بسیاری از افراد بدون توجه به کد رهگیری اسناد، مبلغی را به حساب این افراد پرداخت می‌ کنند و در دام کلاهبرداران ملکی خواهند افتاد.

اگر می‌خواهید برای خرید ملک با این مشکل مواجه نشوید پیشنهاد می کنیم کد رهگیری سند را از طریق سامانه‌ ثبت معاملات املاک کشور بررسی کنید تا از صحت اطلاعات سند اطمینان داشته باشید. همچنین باید هنگام معامله یک ملک، خریدار و فروشنده از وضعیت سند آگاهی کامل داشته باشند و هویت آنها‌ تایید شود.

جلوگیری از کلاهبرداری ملکی با اسناد جعلی

2. کلاهبرداری با دفتر املاک جعلی

در روش کلاهبرداری با دفتر املاک جعلی، کلاهبرداران ابتدا یک دفتر اجاره می کنند و خود را به عنوان مشاور ملک معرفی می کنند. این افراد برای جلب مشتری قیمت ملک را نسبت به ارزشی که دارد، بسیار پایین تر قرار می دهند و با جلب مشتری آن ملک را همزمان به چند نفر می فروشند.

پیشنهاد می کنیم در صورتی که قصد دارید ملکی را خریداری کنید، هنگام مراجعه به دفاتر املاک از جعلی ‌نبودن پروانه کسب املاک مطمئن شوید و هرگز با دفاتری که مجوز رسمی ندارند معامله نکنید.

3. کلاهبرداری به روش انتقال مال غیر

یکی دیگر از روش های کلاهبرداری ملک، کلاهبرداری به روش انتقال مال غیر است. درصورتی که فردی در تنظیم مبایعه ‌نامه تعهد دهد که در ازای مبلغی که دریافت می‌ کند، سند ملکی را به نام فرد خریدار خواهد زد، اما سند را به نام شخص دیگری بزند، این فرد مجرم است و کلاهبرداری کرده است. همچنین اگر شخصی هم که سند به نام او شده از این موضوع آگاهی داشته باشد مجرم است.

4. کلاهبرداری با دادن وعده وام بانکی

خیلی ها به دنبال گرفتن وام با سند ملکی هستند، به همین دلیل وعده دادن وام مسکن توجه خیلی ها را جلب می کند. شاید شما نیز بارها شنیده باشید که کلاهبرداران با ایجاد آگهی ‌در روزنامه و شبکه های اجتماعی، وعده وام‌ های با سود کم را به افرادی که قصد خرید ملک را دارند، می دهند و توجه آنان را به خود جلب می ‌کنند.

برای جلوگیری از چنین کلاهبرداری‌ هایی شما باید سایت رسمی آن شرکت را بررسی کنید و سپس به بانک مورد نظر مراجعه کرده و از صحت این موضوع آگاه شوید.

انواع کلاهبرداری ملکی

روش های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی

امروزه کلاهبرداری ملکی به روش های مختلف، روز به روز درحال افزایش است. برخی از افراد تمام دارایی خود را صرف سرمایه گذاری در مسکن می کنند و متاسفانه گرفتار کلاهبرداران می شوند. درنتیجه بهتر است قبل از خرید هر ملکی با روش های جلوگیری از این نوع کلاهبرداری آشنایی داشته باشید. برخی از این روش ها به صورت زیر است:

1. گول قیمت های کاذب مسکن را نخورید.

گاهی ممکن است قیمت های کاذب برخی از ملک ها، توجه بسیاری از خریداران را به خود جلب کند. درصورتی که این یک دام است و شما باید بسیار مراقب باشید. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری از مؤسسات بیشتری اطلاعات کسب کنید و از کارشناسانی که در این زمینه تجربه و تخصص دارند، راهنمایی بگیرید.

2. از اعتبار اطلاعات آنلاین مطمئن شوید.

امروزه بسیاری از کسب و کارها به صورت اینترنتی انجام می شوند و مشاوران املاک نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به همین دلیل روش های کلاهبرداری ملکی مدرن موضوعی است که در سایت های اینترنتی وجود دارد. کلاهبرداران با استفاده از این روش عکس هایی را در فضای مجازی قرار می دهند و خود را به عنوان خریدار یا فروشنده ملک به شما معرفی می کنند.

برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری پیشنهاد می کنیم هیچ مبلغی را قبل از عقد قرارداد به مشاور املاک پرداخت نکنید تا زمانی که از معتبر بودن آن اطمینان داشته باشید. می توانید پروانه کسب و مجوز رسمی آن ها را استعلام بگیرید.

انواع کلاهبرداری ملکی

3. عدم توجه به تبلیغات با وعده های غیرواقعی

امروزه مشاورین قلابی و تراکت های دروغین در جامعه ما بسیار زیاد است. متاسفانه این تراکت ها را برای جلب توجه در اختیار شما قرار می دهند که شامل اطلاعاتی دروغین است. پیشنهاد می کنیم اگر قصد خرید ملکی را دارید به این تبلیغات توجه نکنید و مراقب وعده های غیر واقعی مانند آزاد سازی سند و… باشید.

4. از جعلی نبودن سند اطمینان حاصل کنید.

جعل اسناد مالکیت یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری املاک است. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری باید قبل از عقد قرارداد هویت فرد فروشنده را بررسی کنید. همچنین باید اسناد خود را در جایی امن قرار دهید تا گرفتار روش های کلاهبرداری ملکی نشوید. در صورتی که اسناد شما دزدیده شده باشد، حتما باید به پلیس گزارش دهید.

5. مراقب ترفندهای واقعیت مجازی باشید.

امروزه برنامه های بسیاری وجود دارد که این امکان را دارند که از تصاویر سه بعدی برای نمایش املاک استفاده کنند. بنابراین شما باید بسیار آگاه باشید و فریب این افکت های تصویری را نخورید. این افکت ها این امکان را دارند که ملک را بسیار بزرگ نشان دهند و عیب های ملک را از دید شما پنهان کنند. پیشنهاد می کنیم برای بازدید ملک به صورت حضوری یا اینترنتی از یک کارشناس متخصص کمک بگیرید.

جلوگیری از کلاهبرداری ملکی آنلاین

جرم کلاهبرداری ملکی

کلاهبرداری ملکی به این صورت است که فرد کلاهبردار با فریب و نیرنگ، دارایی افراد را از آنها می گیرد. بنابراین باید به این نکته توجه کنید که در کلاهبرداری ناآگاهی از قصد مجرم و رضایت قربانیان اساس جرم را تشکیل می دهد. جرم کلاهبرداری ملکی با دو عنصر قانونی فریب افراد و استفاده از روش های متقلبانه صورت می گیرد.

در جرم کلاهبرداری ملکی بر خلاف سرقت، افراد با رضایت کامل دارایی های خود را به کلاهبرداران می دهند. این شرایط در حالتی است که فرد مجرم، خریداران ملک را فریب می دهد و از اعتماد آنها سوء استفاده می کنند. بنابراین با در نظر گرفتن چنین شرایطی ثابت کردن جرم این افراد مشکل خواهد بود.

مجازات کیفری جرم کلاهبرداری با توجه به نوع آن تعیین می شود. از نظر قانون کشور ما جرم کلاهبرداری به دو نوع کلاهبرداری مشدد و ساده تقسیم می شود. برخی از نمونه های جرم کلاهبرداری ملکی به شرح زیر است:

  • در صورتی که فردی، ملکی را که قبلا واگذار کرده است و یا در زمان تقدیم درخواست ثبت ملک، مالک ملک بوده است و بعد ملک را به غیر منتقل کند اما همچنان خود را مالک معرفی کند، این شخص مرتکب جرم کلاهبرداری شده است.
  • استفاده از وسایل متقلبانه مانند اینکه سردفتر و مشتری با یکدیگر تبانی کرده باشند و به جای سند وکالت سند انتقال ملک را امضا کنند، کلاهبرداری است. برای اطلاع از هزینه سند زدن خانه در معاملات ملکی روی لینک کلیک کنید.
  • فردی که امین یک ملک است و تقاضای ثبت ملک را به نام خود کند، مرتکب جرم کلاهبرداری شده است.
  • انتقال و فروش مال غیر چه منافع مال غیر باشد و چه مالکیت ملک را منتقل کند، کلاهبرداری محسوب می شود.
مجازات جرم کلاهبرداری ملکی

مجازات کلاهبرداری ملکی

همانطور که بیان کردیم کلاهبرداری ملک به روش های مختلفی صورت می گیرد که این افراد باید طبق قانون مجازات شوند. ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری بیان کرده است که هر فردی با روش های مختلف کلاهبرداری اقدام به دریافت مال یا اسناد کند یا مال دیگری را بدزدد، به این جرم مرتکب می شود.

این افراد به دلیل ارتکاب جرم، مال را به صاحب آن رد و برای آنها یک تا هفت سال حبس تعیین می شود، همچنین این کلاهبرداران باید اقدام به پرداخت معادل آن مالی که از آن شخص گرفته است، بکنند و به جزای نقدی نیز محکوم می شوند.

اگر شما با این مشکل مواجه شدید باید در سریع ترین زمان اقدام به شکایت از کلاه برداران کنید و شکواییه تنظیم کنید. در صورتی که در این زمینه آشنایی ندارید می توانید در سایت های معتبر نمونه شکواییه کلاهبرداری ملکی را مشاهده و آن را تنظیم کنید. اما پیشنهاد می کنیم با توجه به پیچیدگی مسایل حقوقی و قانونی از کارشناسان متخصص و با تجربه مشورت بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

نتیجه گیری

در چندسال اخیر با توجه به سود آوری و نوسانات بازار مسکن، کلاهبرداری ملکی نیز روز به روز در حال افزایش است و کلاهبرداران از روش های مختلفی برای افرادی که قصد خرید ملک را دارند، استفاده می کنند. در نتیجه پیشنهاد می کنیم که قبل از معامله ملک حتما با یک کارشناس متخصص و باتجربه مشورت کنید و از او راهنمایی بگیرد.

با مطالعه این مطلب از مجله سامان ملک متوجه شدید که هیچ وقت گول ظاهر و دفتر مشاوران ملک را نخورید و به آن‌ها اعتماد کامل نکنید و به افرادی که قیمت‌های پایین‌تر از بازار را به شما پیشنهاد می‌کنند، شک کنید.

اشتراک گذاری در :

دسته بندی املاک

این مطالب را هم حتما بخوانید

آشنایی با مفهوم صلح نامه ملک، شرایط عقد آن و نکات مهم درباره آن به افراد کمک می‌کند که در دام مشکلات قانونی نیفتند. در...
در این مقاله ابتدا انواع کاربری زمین و سپس مزایا و معایب خرید زمین در شمال را بررسی می‌کنیم. سپس بهترین مناطق برای خرید زمین...
مجله املاک سامان ملک در ادامه پس از معرفی کامل شغل مشاور املاک و شرح وظایف آن، به بررسی مزایا، معایب، مشکلات و درآمد این...
کارشناسان سامان ملک با توجه به میزان سرمایه و انتظارات شما، بهترین گزینه‌ها را برای این‌که بدانید سرمایه گذاری در ملک بهتر است یا طلا،...
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یوسف زاده

متاسفانه چندتا از همکارهای سابق من دچار کلاهبرداری با سند جعلی شدند و هنوز با گذشت چند سال نتونستند حق خودشون رو بگیرند. مسلما اطلاع داشتن این مطالب خیلی کمک مفیدی برای همگی هست. ممنون

زینلی

رسمی بودن پروانه کسب را چطور باید بفهمیم؟

samanmelk
پاسخ به  زینلی

سلام. پیگیری و استعلام پروانه کسب رو می تونین با مراجعه به سامانه ایران اصناف و انتخاب گزینه پیگیری انجام بدین. آدرس سامانه پیگیری و استعلام پروانه کسب iranianasnaf.ir است

رضایی نژاد

ممنون از مطالب خیلی خوبتون و اینکه مسئله خیلی خوبی اشاره کردید در خصوص تصویر سازی سه بعدی که خیلی باید بیشتر در هنگام خرید آنلاین دقت داشته باشیم. ممنون

samanmelk
پاسخ به  رضایی نژاد

🌹🙂🏠

Dara

ممنون واقعا محتوایی بود که همه باید بخوننش و نیازشون میشه اینارو بدونن.خیلی عالی بود متشکرم❤️

رضایی

چطور باید از جعلی ‌نبودن پروانه کسب املاک مطمئن شد؟

samanmelk
پاسخ به  رضایی

سلام.
نحوه پیگیری و استعلام پروانه کسب با مراجعه به سامانه ایران اصناف و انتخاب گزینه پیگیری بوده که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است

جهت مشاوره با شماره ” 09162167100 ” تماس گرفته و یا فرم را تکمیل کنید.