سامان ملک، اولین بازار امن آنلاین املاک

لوگوی خطی
معرفی شغل مشاور املاک، سختی‌ها، مزایا و معایب آن

معرفی شغل مشاور املاک، سختی‌ها، مزایا و معایب آن

فهرست مطالب

اگر تجربه‌ی جابه‌جایی مسکن و یا خرید و فروش ملک را داشته باشید، حتماً تا حدود زیادی با شغل مشاور املاک نیز آشنا هستید. مشاوران املاک در واقع به شما کمک می‌کنند تا ملک باب میلتان را در منطقه‌ی مورد نظرتان بیابید.

شاید در نگاه اول شغل مشاور املاک شغلی ساده و پول‌ساز به نظر بیاید؛ اما برای ورود به این شغل مانند هر شغل دیگر لازم است با معایب و مشکلات آن آشنا باشید.

مشاوران املاک در کنار تایم کاری نامشخص، درآمد متغیری نیز دارند که ممکن است در یک بازه‌ی زمانی مبلغ قابل توجهی باشد اما در جریان رکود بازار خرید و فروش مسکن به حداقل مقدار ممکن برسد.

مجله املاک سامان ملک در ادامه پس از معرفی کامل شغل مشاور املاک و شرح وظایف آن، به بررسی مزایا، معایب، مشکلات و درآمد این شغل می‌پردازد که برای علاقه‌مندان به حوزه‌ی مشاوره‌ی املاک و مستغلات مفید خواهد بود.

درآمد متغیر شغل مشاور املاک

مشاور املاک کیست؟ به چه کسی مشاور املاک می‌گویند؟

مشاور املاک شخصی است که برای خرید، فروش، اجاره دادن یا سرمایه‌گذاری در املاک تجاری، مسکونی یا صنعتی به مشتریان خود کمک می‌کند. این ساده‌‌ترین تعریف برای معرفی شغل مشاور املاک است که برای ورود به این شغل باید بدانیم؛ اما سؤالات زیادی ممکن است برای ما پیش بیاید:

  • مدرک تحصیلی مورد نیاز برای این شغل چیست؟
  • یک مشاور املاک موفق چه مهارت‌هایی دارد؟
  • از نظر میزان درآمد آیا شغل مشاور املاک خوب است؟
  • ساعات کاری شغل مشاور املاک چگونه است؟

نکات مهم در شغل مشاور املاک و مشکلات این شغل چیست؟

مشاوران املاک معمولاً تحت پوشش یک کارگزار مجاز کار می‌کنند و از طرف دولت مجوز انجام انواع معاملات مربوط به ملک و ثبت اسناد و قراردادهای رسمی در این حوزه را دارند.

زمانی که افراد مختلف برای خرید، فروش، رهن و یا اجاره‌ی یک ملک مراجعه می‌کنند، مشاور املاک بر اساس لیست از قبل تهیه شده و با توجه به نیازها، شرایط، منطقه‌ی مورد نظر و مسائل دیگر پیشنهادهایی به مشتریان خود می‌دهد و پس از این مرحله نیز تا پایان انجام معامله و حتی طی مراحل قانونی برای ثبت و رسمی شدن قرارداد با طرفین معامله همراه است.

با توجه به توضیح داده شده، یک مشاور املاک حرفه‌ای و کاربلد در کوتاه‌ترین زمان ممکن شرایط مشتری را درک کرده، پیشنهادات متناسب با درخواست او ارائه داده و در نهایت بیشترین تعداد معاملات ملک را در زمان مشخص به سرانجام می‌رساند.

اقدامات مشاور املاک

بیشتر بخوانید: قیمت گذاری املاک چگونه انجام می‌شود؟

تحصیلات و مهار‌ت‌های مورد نیاز برای شغل مشاور املاک

درست است که برای شروع شغل املاک تنها به مدرک تحصیلی دیپلم نیاز دارید؛ اما فراموش نکنید داشتن مدرک تحصیلی بالاتر می‌تواند در رشد و پیشرفت شما موثر باشد.

رشته‌های دانشگاهی مانند رشته‌های مدیریت سازمان، اقتصاد یا امور مالی که با خرید و فروش، مهارت‌های ارتباط با مشتری و راه‌های کسب‌وکار ارتباط دارند انتخاب‌های درستی برای ادامه تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: نحوه تنظیم قولنامه املاک به همراه دانلود فایل

در کنار مدرک تحصیلی، موضوع مهم‌تر در شغل مشاور املاک داشتن مهارت‌هایی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مهارت‌های مورد نیاز در شغل مشاور املاک

  • مهارت‌های ارتباطی: شاید بتوان گفت مهم‌ترین توانایی در این شغل توانایی برقراری ارتباط با افراد متفاوت است. درست گوش کردن به صحبت‌های مشتری، درک شرایط آنها، صبوری و حتی همدلی
  • توانایی سازماندهی: یک مشاور املاک معمولاً به صورت هم‌زمان در حال مدیریت تعدادی قرارداد است که به معنای در ارتباط بودن با چندین فروشنده و چندین خریدار می‌باشد. رسیدگی به پرونده‌های متفاوت نیاز به توانایی سازماندهی دارد که با استفاده از راهکارهای مختلف می‌توانید این توانایی را در خود افزایش دهید.
  • هوشمندی: داشتن خلاقیت و هوشمندی در به سرانجام رسیدن یک معامله بسیار مهم است.
  • قدرت حل مسئله: مسائل متعدد و متفاوتی در انجام معاملات ملکی وجود دارد که یک مشاور املاک باید توانایی حل آنها را داشته باشد. توانایی حل مسئله با توجه به زمانی که در اختیار دارید در این شغل نسبت به شغل‌های دیگر اهمیت بیشتری دارد.
  • مهارت‌های کلامی و مذاکره: این مهارت در شغل مشاور املاک یک ضرورت به حساب می‌آید. اگر راه‌های مذاکره با افراد مختلف با روحیات متفاوت را نمی‌شناسید و یا انسان کم حرف و خجالتی هستید، پیش از ورود به این شغل باید حتماً مهارت‌های زبانی خود را پرورش بدهید. نداشتن مهارت‌های کلامی به معنای نداشتن معاملات موفق و در نتیجه نداشتن درآمد در این شغل می‌باشد.
مهارت‌های مورد نیاز در شغل مشاور املاک

چگونه یک مشاور املاک شویم؟

  1. داشتن تجربه، گذراندن دوره‌های مرتبط و یا داشتن تحصیلات مربوط به این حوزه می‌توانند در داشتن رزومه‌ی قوی‌تر به شما کمک کنند.
  2. پروانه‌ی کسب بگیرید: با داشتن پروانه‌ی کسب می‌توانید کار خود را در یک دفتر مشاوره املاک آغاز کنید.
  3. تبلیغات کنید: شکل‌های مختلف تبلیغات مانند تبلیغات محلی و آنلاین به شما در افزایش تعداد مشتری‌ها کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره جواز کسب املاک

چگونه یک مشاور املاک شویم؟

مشاور املاک چه وظایفی بر عهده دارد؟

یکی از نکات مهم در شغل مشاور املاک، اطلاع از شرح وظایف مشاور املاک است که لازم است پیش از ورود به این شغل از آن اطلاع داشته باشیم.

  • ارائه‌ی خدمات مشاوره به مشتریان با روش‌های متفاوت مانند تماس، تبلیغات، شبکه‎‌های مجازی و…
  • طبقه‌بندی لیست مشتری‌ها، حفظ و به‌روزرسانی آن
  • داشتن استراتژی برای افزایش ارزش املاک مشتریانی که برای فروش مراجعه کرده‌اند
  • بررسی لیست‌های منتشر شده برای تحلیل و مقایسه‌ی قیمت‌ها و پیشنهاد قیمت‌های منطقی
  • مذاکره و ارائه‌ی بهترین پیشنهاد برای انجام معامله
  • ارتباط با مشاور حقوقی برای تهیه و تنظیم قرارداد و اسناد رسمی
  • تکمیل پرونده‌ها و تهیه‌ی مدارک لازم (قراردادها، اجاره‌نامه‌ها، اسناد، بیانیه‌های پایانی و…)
  • تضمین یک معامله منصفانه و صادقانه
  • مدیریت مزایده یا مبادلات مربوط به املاک
  • همکاری با وکلا، وام‌دهندگان وام مسکن و پیمانکاران برای انجام پروژه‌‌های مشارکتی

بیشتر بخوانید: آشنایی با 12 وظیفه از وظایف مشاورین املاک

انواع مشاور املاک

مشاوره املاک به چند دسته‌ی مشاور فروشنده، مشاور خریدار، مشاور دوطرفه و کارگزار ملک تقسیم می‌شوند که هرکدام وظایف جداگانه‌ای دارند. در حالی که مشاور فروش به فروشنده‌ها و مشاور خرید به خریداران ملک کمک می‌کنند، مشاور دوطرفه با حجم وظایف بیشتر روبه‌رو است و به امور مربوط به دو طرف معامله می‌پردازد.

انواع مشاور املاک

چگونه در شغل مشاور املاک درآمد زیادی کسب کنیم؟

حتی با داشتن همه‌ی شرایط شغل مشاور املاک ممکن است تا چند ماه اول شروع به کارتان درآمد چندانی نداشته باشید که این موضوع یکی از سختی‌های شغل مشاور املاک است. برای رسیدن به کسب درآمد در این شغل شما به کمی زمان نیاز دارید و لازم است در این مدت از تجربه‌ی مشاورین املاک موفق استفاده کنید.

اما داشتن صداقت، رعایت امانت و مهم‌‌تر از همه‌ی آنها بی‌طرف بودن در انجام معامله از نکات مهم در شغل مشاور املاک می‌باشد که در کنار تلاش و آشنایی با پیچ‌وخم‌های کار، به‌مرورزمان به افزایش درآمد شما کمک خواهد کرد.

برای خرید خانه یزد می‌توانید از مشاوران ما در سامان ملک کمک بگیرید.

درآمد مشاور املاک چگونه تعیین می‌شود؟

به طور کلی درآمد یک مشاور املاک بر اساس کمیسیون معاملاتی که انجام می‌دهد مشخص می‌شود و به تعداد معاملاتی که در ماه انجام می‌دهد بستگی دارد اما در شرایط خاص و بر اساس توافقات می‌تواند بیشتر از آن باشد.

به‌عنوان‌مثال در مواردی فروشنده با مشاور املاک توافق می‌کند که در صورت فروش ملک با مبلغ مشخص، کمیسیونی قابل توجه (25% از فروش ملک) را به مشاور می‌دهد.

یکی دیگر از مسائل بسیار مهم و تأثیرگذار بر روی درآمد شغل مشاور املاک، شهر و مکان فعالیت او می‌باشد. واضح است که میزان درآمد یک مشاور املاک در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، به دلیل افزایش تعداد معاملات در کنار بالاتر بودن قیمت ملک بیشتر خواهد بود.

درآمد مشاور املاک

بیشتر بخوانید: از نحوه‌ تعیین کمیسیون املاک چه می‌ دانید؟

ویژگی‌های شخصیتی یک مشاور املاک خوب

یک مشاور املاک موفق، تعداد معاملات بیشتری در ماه انجام می‌دهد و برای رسیدن به این هدف باید ویژگی‌های شخصیتی خاصی داشته باشد که در کنار هم قرار گرفتن آنها شما را هرچه سریع‌تر به درآمد قابل توجه در این شغل خواهد رساند.

خلاقیت در حل مسئله

مسئله‌ی اصلی یک مشاور املاک، نمایش صحیح ملک قابل فروش و روش‌های خلاقانه برای جذب خریدار است که باید برای حل آن روش‌های متفاوت را به کار بگیرد.

کارآفرینی

ویژگی قابل‌توجه مشاوران املاک که کمتر موردتوجه قرار گرفته است علاقه و انگیزه برای کارآفرینی و رئیس خود بودن است.

صداقت

دادن اطلاعات کامل و البته درست به مشتریان و فریب ندادن آنها به بهانه‌ی انجام معامله، یکی از ویژگی‌های شغل مشاور املاک است که با جذب اعتماد مشتریان به افزایش تعداد مشتری‌ها و درنتیجه افزایش درآمد ختم می‌شود.

سرسختی و تلاش

تلاش و پشتکار برای پیشرفت در همه‌ی مشاغل و به صورت ویژه مشاغلی که برای جذب مشتری نیاز به کسب مهارت‌های به‌خصوص دارند، مهم هستند.

آشنایی با مسائل مربوط به خانه و معماری

این ویژگی باعث برتری شما نسبت به همکارانتان خواهد بود و سطح دانش شما در این زمینه به جذب مشتری کمک می‌کند.

به روز بودن اطلاعات مشاور املاک

ادامه تحصیل یا گذراندن دوره‌های مربوطه، کسب مهارت در برقراری ارتباط با افراد مختلف و در کنار آنها اطلاع از فروشندگان و خریداران بالقوه‌ای که در منطقه‌ی مورد نظر شما وجود دارند نیازمند انرژی، وقت و حوصله‌ی زیادی است که از ویژگی‌های مشاور املاک خوب می‌باشد.

ویژگی‌های شخصیتی یک مشاور املاک خوب

سختی‌های شغل مشاور املاک

یک مشاور املاک در دفتر خود با مشکلاتی روبه‌رو است که باید مدیریت و کنترل آنها را در کنار مهارت‌های لازم این شغل فرابگیرد. به‌عنوان‌مثال یکی از سختی‌های شغل مشاور املاک نداشتن درآمد ثابت است که باید با مدیریت هزینه‌های زندگی، پس‌انداز کافی برای روزهای رکود بازار نیز داشته باشید.

مزایا و معایب شغل مشاور املاک

پیش از ورود به شغل مشاور املاک لازم است از مزایا و معایب آن اطلاع داشته باشید:

مزایای شغل مشاور املاک

  • ورود به این شغل آسان است.
  • درآمد این شغل بالا است و با افزایش ساعت کاری و کسب مهارت می‌تواند به رقم قابل توجهی برسد.
  • امکان دورکاری و همچنین کار با تایم شناور در این شغل وجود دارد.
  • انجام معاملات به شخص انرژی و انگیزه‌ی زیادی می‌دهد.

معایب شغل مشاور املاک

  • بهتر است پیش از آغاز به کار به صورت مستقل، برای مدتی در یک دفتر مشاوره املاک تجربه کسب کنید.
  • مهارت‌هایی مانند بازاریابی و توانایی مذاکره بین طرفین معامله برای این شغل ضروری هستند.
  • میزان درآمد این شغل در سال‌های متفاوت، ماه‌های متفاوت یک سال، شهرهای متفاوت و حتی مناطق مختلف در یک شهر یکسان نمی‌باشد.
  • استرس در این شغل غیرقابل حذف است.
مزایای شغل مشاور املاک

نظرات درباره شغل مشاوره املاک

ممکن است نظرات بعضی از مردم در رابطه با شغل مشاور املاک مثبت نباشد که دلیل آن عدم صداقت تعداد محدود مشاورین املاک است. با رعایت انصاف بین طرفین معامله و اصول اخلاقی به ویژه صداقت می‌توانید به یک مشاور املاک بااخلاق تبدیل بشوید که در شغل خود نیز موفق می‌باشد.

سخن پایانی

با توجه به تقاضای همیشگی برای خرید و فروش مسکن حتی در شرایط رکود بازار مسکن، شغل مشاور املاک یکی از شغل‌های پرطرفدار می‌باشد.

افرادی که علاقه‌مند به کسب درآمد به صورت مستقل هستند و مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط با افراد متفاوت را دارند می‌توانند به راحتی به این شغل ورود کنند و پس از کسب تجربه در زمان کوتاه به درآمد برسند. اگردوست دارید رئیس خودتان باشید و به دنبال یک شغل با آینده‌ی روشن هستید، شغل مشاور املاک می‌تواند یک گزینه‌ی مناسب برای شما باشد.

همچنین برای خرید و فروش املاک یزد، سرمایه‎‌گذاری در پروژه‌های سودآور مانند خرید ملک در شمال، پیش فروش آپارتمان در یزد و انواع پروژه‌های مشارکتی با توجه به شرایط پرداخت شما مانند مشارکت در ساخت یزد با سامانه امن املاک سامان ملک در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری در :

دسته بندی املاک

این مطالب را هم حتما بخوانید

سند پنج برگی چیست، سندی است که به عنوان "سند رسمی" نیز شناخته می‌شود و یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین اسناد ثبتی در کشورمان است.
در این مقاله به مقایسه ویلای جنگلی و ساحلی پرداختیم و مزایا و معایب هرکدام را به صورت جداگانه بررسی کردیم و به سوالات متداولی...
در این مطلب از مجله سامان ملک توضیح می‌دهیم که تهاتر ملک چیست، سپس شرایط و قوانین انجام این روش آشنا خواهید شد.
در این مطلب از مجله املاک سامان ملک، صفر تا صد شرایط تغییر کاربری ملک مسکونی و مراحل آن را بررسی خواهیم کرد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جهت مشاوره با شماره ” 09162167100 ” تماس گرفته و یا فرم را تکمیل کنید.