سامان ملک، اولین بازار امن آنلاین املاک

لوگوی خطی
نحوه قیمت گذاری املاک چگونه است

قیمت گذاری املاک چگونه انجام می شود؟

فهرست مطالب

آگاهی از نحوه قیمت گذاری املاک و مستغلات از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا به شما کمک می‌کند عوامل موثر بر قیمت ملک را به درستی شناخته و قیمت منصفانه ای را برای خرید یا فروش آن در نظر بگیرید. عوامل بسیاری بر قیمت گذاری خانه تاثیرگذار است که در این مقاله از مجله املاک سامان ملک سعی داریم شما را به صورت کامل با نحوه قیمت گذاری املاک آشنا کنیم.

چه عواملی بر قیمت گذاری ملک تاثیر می گذارند؟

در ادامه به 10 عامل موثر بر قیمت خانه اشاره می کنیم:

1. قیمت گذاری املاک بر اساس امکانات موجود در آن

در حقیقت مهمترین عاملی که در قیمت گذاری ملک تاثیر می‌گذارد، امکانات موجود در آن است. به عنوان مثال برخی از آپارتمان‌ ها و همچنین ویلاها دارای امکاناتی مانند انباری، پارکینگ، آسانسور، استخر، جکوزی و سالن ورزشی هستند. همین موضوع موجب افزایش قیمت این گونه املاک خواهد شد.

سال ساخت، تعداد طبقات ساختمان و نحوه نگهداری از آن نیز می‌تواند در قیمت نهایی ملک تاثیر گذار باشد. چنانچه نحوه نگهداری از ساختمانی مناسب باشد، قطعا قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: معرفی شغل مشاور املاک، سختی‌ها، مزایا و معایب آن

تاثیر چند بر بودن خانه بر قیمت آن

2. تاثیر دسترسی به خدمات عمومی و امکانات رفاهی بر قیمت خانه

دسترسی به خدمات عمومی مانند سیستم حمل و نقل، مراکز خرید، فضای سبز و پارک بر روی قیمت خانه تاثیر بسزایی دارد. همچنین نزدیکی ملک به امکانات رفاهی، ورزشی و تفریحی نیز موجب افزایش قیمت آن خواهد شد. زیر ساخت‌های ملک نیز تاثیر بسیاری بر روی قیمت آن دارد. زیر ساخت یک منطقه شامل مواردی چون: وضعیت راه‌ها، موقعیت جغرافیایی و سطح امنیت منطقه می‌شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید خانه

3. قیمت گذاری خانه بر اساس متراژ

قیمت گذاری املاک بر اساس متراژ، به معنای تعیین قیمت خانه بر اساس مساحت آن است. در واقع هر متر مربع خانه دارای قیمت مشخصی است. به عنوان مثال اگر قیمت هر متر مربع خانه 5 میلیون تومان باشد، قیمت یک واحد 100 متری حدود 500 میلیون تومان خواهد شد.

قیمت گذاری خانه بر اساس متراژ، تنها یکی از معیارهایی تعیین قیمت خانه است. قیمت هر متر مربع از ملک به عواملی مانند سال ساخت، امکانات و تجهیزات موجود در آن و بسیاری دیگر وابسته است. حتما قبل از خرید یا فروش خانه، به مقایسه قیمت موارد مشابه هم توجه کنید.

بیشتر بخوانید: هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰3+ راهنمای محاسبه هزینه‌ها

تاثیر فرم زمین بر قیمت ملک

4. قیمت گذاری ملک بر اساس شرایط بازار

عامل دیگری که بر قیمت گذاری املاک تاثیر گذار است، وضعیت بازار املاک می‌ باشد. این موضوع تا حد بسیاری به میزان عرضه و تقاضا وابسته است. به عنوان مثال ممکن است که یک واحد مسکونی با شرایط مشابه در زمان‌ مختلف، قیمت متفاوتی داشته باشد.

عامل دیگری که بر قیمت نهایی خانه تاثیر گذار است، وضعیت قیمت ارز در کشور است. به این نکته توجه کنید که قیمت ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت مصالح خواهد داشت. به همین دلیل افزایش قیمت ارز موجب افزایش قیمت ملک خواهد شد.

ریزش قیمت ارز هم باعث کاهش حداکثری قیمت ملک می‌شود. دقت کنید که ممکن است وضعیت بازار از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت باشد.

5. میزان امنیت خانه بر قیمت ملک تاثیر می‌گذارد.

میزان امنیت خانه می‌تواند تاثیر مستقیمی بر قیمت آن داشته باشد. چنانچه خانه‌ای دارای سیستم امنیتی قوی مثل: دوربین مدار بسته، سامانه اعلام حریق یا سرقت باشد، قیمت آن به شدت افزایش می‌یابد.

همچنین وجود درب‌های فلزی و قفل‌های با کیفیت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. در حقیقت ملکی که با عنوان خانه امن شناخته شود، قیمت بالاتری دارد.

تعیین قیمت کارشناسی آپارتمان شما در یزد

6. نقشه خانه

در حقیقت خانه‌ ای که از طراحی و نقشه مناسبی برخوردار نباشد، دارای قیمت پایینی است. هیچ کس دوست ندارد در خانه‌ای تاریک و بدون نور زندگی کند. یکی از مهمترین نکاتی که هنگام بازدید از خانه مورد بررسی قرار می‌گیرد، وجود پنجره‌های مناسب در آشپزخانه، سالن پذیرایی و اتاق خواب‌ها است. توجه کنید که وجود تهویه مناسب در خانه نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

7. نمای بیرونی ساختمان

نکته دیگری که بر روی قیمت نهایی ملک تاثیرگذار است، نمای بیرونی ساختمان است. در واقع، اولین برخورد هر فرد با خانه، نمای بیرونی آن است. چنانچه متریال بکار رفته در نمای بیرونی ساختمان با کیفیت باشد، بر روی قیمت نهایی ملک تاثیر افزایشی دارد.

در اطراف برخی از ساختمان‌ها فضاهای زیبایی ایجاد شده است. همین موضوع می‌تواند بر قیمت نهایی ساختمان تاثیر بگذارد.

8. قیمت گذاری املاک بر اساس قیمت متریال بکار رفته در آن

در حقیقت نوع متریال بکار رفته در ساخت واحدهای تجاری و مسکونی، می‌تواند تاثیر زیادی بر روی قیمت آن داشته باشد. به عنوان مثال استفاده از مصالح با برند معروف و با کیفیت، موجب بالا رفتن هزینه ساخت خواهد شد. همین موضوع دلیل خوبی بر افزایش قیمت این نوع خانه‌ها است.

همچنین بهره‌گیری از مصالح با کارایی بالا مانند: عایق حرارت و صدا نیز نقش مهمی بر افزایش قیمت خانه ایفا می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام خرید خانه به کیفیت مصالح بکار رفته در ساخت آن توجهی ویژه نمایید.

تاثیر تورم بر قیمت خانه

9. کاربری ملک

یکی از عوامل موثر بر روی قیمت گذاری املاک، نوع کاربری ملک مورد نظر است. به عنوان مثال ممکن است قیمت یک خانه مسکونی در منطقه خوش آب و هوا، با قیمت یک واحد تجاری در یک منطقه پر سرو صدا برابری کند. به طور کلی واحدهای تجاری و اداری، گرانتر از واحدهای مسکونی هستند.

قیمت واحدهای تجاری به عوامل متعددی نظیر موقعیت جغرافیایی، شرایط بازار و میزان امکانات آن وابسته است. به این نکته توجه کنید که قیمت گذاری ملک می‌بایست توسط افرادی خبره و کاربلد انجام شود.

10. سایر عوامل موثر بر قیمت ملک

  • سال ساخت یا همان نوساز یا قدیمی بودن ملک تاثیر مستقیمی بر قیمت آن خواهد داشت. قیمت خانه‌های قدیمی منطقه بر اساس قیمت خانه‌ های نوساز همان منطقه مشخص می‌شود.
  • قیمت خانه‌های جنوبی کمی گرانتر از خانه‌ های شمالی است.
  • بسیاری زندگی در ملکی که در نزدیکی مدرسه قرار دارد را نمی‌پسندند. به همین دلیل قیمت واحدهایی که در مجاورت مدرسه هستند، کمی ارزانتر از موارد مشابه در مناطق دیگر است.
عوامل موثر بر قیمت گذاری املاک

نتیجه گیری

در این مطلب به عوامل متعدد تاثیر گذار بر قیمت ملک پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب، اطلاعات مفیدی در مورد این موضوع، به دست بیاورید. در صورت بروز هرگونه سوال و ابهام در مورد قیمت گذاری املاک، حتما با کارشناسان ما در ارتباط باشید. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه سایت املاک سامان ملک بودید، بسیار سپاسگزاریم.

مشاوره رایگان خرید ملک در شمال

سوالات متداول

1. محاسبه قیمت آپارتمان چند سال ساخت چگونه است؟

قیمت آپارتمان چند سال ساخت بر مبنای ضریب استهلاک محاسبه می‌ شود. درصد استهلاک برای یکسال 0%، از دو تا ۶ سال 0.5% و از سال هفتم به بعد 1% است.
اگر بخواهیم به نوع دیگری توضیح بدهیم اگر ارزش خانه های نوساز را 100 در نظر بگیریم، قیمت آن با گذشت یک سال به اندازه 2 تا 3 درصد ارزش اولیه افت می کند. پس اگر ملکی 10 سال ساخت باشد، در مقایسه با ملک نوساز و مشابه خودش 20% الی 30% قیمت کمتری دارد.
برای خانه های که 10 سال بیشتر قدمت دارند، افت قیمت خیلی زیاد نیست. مثلا خانه 12 ساله با خانه 17 سالته خیلی تفاوت قیمت ندارند.

2. تفاوت قیمت طبقات آپارتمان چقدر است؟

عواملی مانند داشتن یا نداشتن آسانسور، چشم انداز یا همان ویوی واحد، نور طبیعی هر طبقه، فشار آب، میزان سر و صدا و آرامش هر طبقه، تعداد واحد های هر طبقه، امنیت و … در قیمت هر طبقه آپارتمان تاثیر می‌ گذارد. معمولا به همین دلایل طبقات همکف و اول آپارتمان ها قیمت پایین‌تری دارند.

3. مرجع، اداره یا سازمان قیمت گذاری ملک کجا است؟

مرجع خاصی برای قیمت گذاری املاک وجود ندارد. قیمت گذاری ملک توسط کارشناس دادگستری و یا مشاورین املاک صورت می گیرد.

اشتراک گذاری در :

دسته بندی املاک

این مطالب را هم حتما بخوانید

سند پنج برگی چیست، سندی است که به عنوان "سند رسمی" نیز شناخته می‌شود و یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین اسناد ثبتی در کشورمان است.
در این مقاله به مقایسه ویلای جنگلی و ساحلی پرداختیم و مزایا و معایب هرکدام را به صورت جداگانه بررسی کردیم و به سوالات متداولی...
در این مطلب از مجله سامان ملک توضیح می‌دهیم که تهاتر ملک چیست، سپس شرایط و قوانین انجام این روش آشنا خواهید شد.
در این مطلب از مجله املاک سامان ملک، صفر تا صد شرایط تغییر کاربری ملک مسکونی و مراحل آن را بررسی خواهیم کرد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جهت مشاوره با شماره ” 09162167100 ” تماس گرفته و یا فرم را تکمیل کنید.