سامان ملک، اولین بازار امن آنلاین املاک

لوگوی خطی
بازسازی خانه و هرچه لازم است درباره آن بدانید!

بازسازی خانه و هرچه لازم است درباره آن بدانید!

فهرست مطالب

با وجود پیشرفت معماری و صنعت ساختمان‌سازی، همچنان سازه‌های قدیمی در میان افراد طرفداران خاص خود را دارند. بسیاری از این سازه‌های قدیمی اسکلت مقاومی دارند و تعمیر تاسیسات و بازسازی نما، عمر تازه‌ای به آن‌ها می‌بخشد. بازسازی خانه می‌تواند به طرز باورنکردنی حال و هوای محیط را تغییر دهد.

در این روش با ایجاد تغییراتی در فضای خانه، می‌توان نقشه و نمای خانه را تغییر داد. همچنین می‌توان با انجام تعمیرات لازم، ماندگاری بنا را تضمین کرد. در این مطلب از مجله سامان ملک صفر تا صد بازسازی یک سازه را بررسی می‌کنیم و نکات مهمی را درباره آن ارائه خواهیم داد.

منظور از بازسازی خانه چیست؟

جهت آشنایی با مراحل و شرایط بازسازی، ابتدا باید بدانیم که بازسازی ساختمان چیست. به مجموع فعالیت‌هایی که در راستای مرمت و زیباسازی یک بنا، بدون تغییر در اسکلت کلی آن، صورت می‌گیرد بازسازی می‌گویند. این فعالیت‌ها در نهایت موجب افزایش طول عمر بنا و بهبود نمای خانه می‌شوند.

با این که مهم‌ترین مسئله در بازسازی یک بنا سن سازه و مشکلات آن است، در حین انجام عملیات به خواسته افراد و بودجه مالی نیز توجه می‌شود. به طور کلی تغییرات حاصل از بازسازی ممکن است شامل نوسازی یا دوباره‌سازی ساختمان باشد:

  • نوسازی ساختمان: نوسازی ساختمان به اقداماتی مثل تعویض کف‌پوش‌ها، تعویض شیرآلات، نقاشی دیوار یا تغییر کاغذ دیواری می‌گویند.
  • دوباره‌سازی ساختمان: دوباره‌سازی شامل تخریب و ساختن دوباره یک قسمت از بنا مثل تغییر در سیستم الکتریکی و لوله‌کشی می‌شود.

انواع روش‌های بازسازی

به طور کلی بازسازی سازه‌های قدیمی به دو شکل حفاظتی و سبکی انجام می‌شود. اساس و هدف هر کدام از این روش‌های بازسازی با یکدیگر تفاوت دارد. در ادامه ویژگی هر کدام از این روش‌ها را توضیح می‌دهیم:

  • بازسازی حفاظتی ساختمان: در بازسازی ساختمان به روش حفاظتی، کل ساختار یک بنا تحت بازسازی قرار می‌گیرد. در واقع مهندسین ناظر، تمام ساختارها و ویژگی‌های یک سازه را بررسی کرده و مراحل بازسازی را به طرز دقیقی مشخص می‌کنند.
  • بازسازی سبکی ساختمان: بازسازی ساختمان سبکی روشی است که در آن ساختار کلی بنا حفظ می‌شود. در واقع تنها قسمت‌های جدید جایگزین بخش‌های فرسوده می‌شوند و کمترین تخریب در بنا صورت می‌گیرد. این روش در مرمت خانه‌های تاریخی و قدیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع در بازسازی سبکی ناظران تلاش می‌کنند تا کمترین اختلاف میان طرح قدیمی و جدید وجود داشته باشد.

مزایای بازسازی بنا

بازسازی خانه نسبت به تخریب و دوباره‌ ساختن آن، مزایای بیشتری دارد. در لیست زیر به برخی از مهم‌ترین مزایای بازسازی بنا اشاره می‌کنیم:

  • هزینه کمتر نسبت به ساختن یا خرید ملک جدید
  • امکان طراحی فضا به شیوه دلخواه
  • ایجاد تنوع در محیط خانه
  • امکان مدرن‌سازی بخش‌های مختلف سازه مثل تاسیسات لوله‌کشی
  • عدم وجود دردسرهای اسباب‌کشی
  • امکان مقاوم‌سازی بنا با استفاده از تکنولوژی‌های جدید
مزایای بازسازی بنا

اخذ مجوز برای بازسازی

آیا اخذ مجوز برای بازسازی ساختمان از صفر تا صد، ضروری است؟ برای اطلاع از این مسئله باید مشخص شود که عملیات و تغییرات بازسازی تا چه حد خواهد بود. اگر تغییرات اساسی باشند و موجب تغییر نقشه کلی خانه شوند، باید برای اخذ مجوز بازسازی از شهرداری اقدام کنید. در لیست زیر سایر مواردی که نیاز به کسب مجوز دارند را ذکر کرده‌ایم:

  • هنگام جابجایی ستون‌ها یا دیوارهای اصلی
  • احتمال ریزش ناگهانی سازه
  • تخریب یا جابجایی دیوارهای فضای پارکینگ
  • جابجایی راه‌پله
  • برهم زدن ضوابط و قوانین شهرسازی
اخذ مجوز برای بازسازی

هزینه بازسازی منزل

هزینه بازسازی منزل به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد. قدمت خانه، مشکلات سازه، مصالح مورد استفاده در بازسازی و میزان این مصالح، همگی جزو عوامل تاثیرگذار بر هزینه نهایی بازسازی هستند.

علاوه بر تمام این هزینه‌ها باید حقوق کارکنان و همچنین هزینه حمل و نقل مصالح را نیز در نظر بگیرید. در برخی از شرایط موقعیت جغرافیایی سازه نیز می‌تواند بر هزینه نهایی بازسازی تاثیرگذار باشد.

برای برآورد حدودی هزینه‌های بازسازی خانه، باید یک لیست کلی شامل اطلاعات قسمت‌هایی که باید مورد بازسازی قرار بگیرند، تهیه کرد. در این لیست باید هزینه احتمالی هر بخش را یادداشت و بودجه مورد نیاز خود را مشخص کنید.

عوامل موثر بر روند بازسازی

بازسازی خانه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. سن سازه، متراژ آن و بودجه افراد، تاثیر شگرفی بر روند بازسازی دارند. در ادامه تاثیر هر یک از این موارد را بررسی می‌کنیم.

عوامل موثر بر روند بازسازی

تاثیر سن سازه بر روند بازسازی

با بالا رفتن سن سازه تحت تاثیر عوامل فرسایشی، زمان و خرابی‌های ساختاری، نیاز به تعمیرات بیشتر می‌شود. معمولا ساختمان‌های قدیمی تعمیرات سنگین‌تر و هزینه‌بری دارند. قبل از شروع بازسازی خانه‌های قدیمی باید تمام شرایط را بررسی کنید تا اختلالی در روند بازسازی ایجاد نشود.

تاثیر متراژ ساختمان بر روند بازسازی

آیا متراژ ساختمان می‌تواند بر روند بازسازی تاثیری داشته باشد؟ جالب است بدانید هر چه متراژ ساختمان پایین‌تر باشد، روند بازسازی دشوارتر خواهد بود. در فضاهای کوچک‌تر باید طراحی را با دقت بیشتری انجام داد تا هیچ اتلافی در فضا رخ ندهد.

در واقع در بازسازی خانه‌های کوچک‌تر باید زیبایی و کارایی را در کنار هم در نظر گرفت. از سوی دیگر در بازسازی خانه‌هایی با متراژ بالاتر، فعالیت طراح و کارکنان پروژه وسیع‌تر است و می‌توان به شکل آسان‌تری فضای خانه را طراحی کرد.

تاثیر متراژ ساختمان بر روند بازسازی

تاثیر بودجه مالی بر روند بازسازی

تاثیر بودجه مالی بر روند بازسازی از هیچ‌کس پوشیده نیست! در صورت کافی نبودن بودجه، ممکن است روند بازسازی به تعویق بیفتد یا از کیفیت پروژه و مصالح کاربردی کاسته شود. محاسبه دقیق بودجه می‌تواند مسیر بازسازی و اقدامات قابل انجام را مشخص کند.

مراحل بازسازی خانه

مراحل بازسازی خانه به میزان و شرایط بازسازی بستگی دارد و نمی‌توان برای تمامی سازه‌ها یک روند را پیش گرفت. به هر حال در فرآیند یک بازسازی کلی، باید اولویت‌ها را در نظر گرفت و به ترتیب آن‌ها عمل کرد. بنابراین باید با توجه به بودجه، محدودیت زمانی و مواردی که نیاز به بازسازی دارند، مراحل بازسازی را طبق اولویت اجرا کرد.

مراحل بازسازی خانه

اقدام به تخریب در ساختمان

اولین اقدام در تعمیرات و بازسازی ساختمان، تخریب مناطقی از سازه است که برنامه نوسازی آن‌ها وجود دارد. عملیات تخریب بخش‌هایی از سازه، معمولا به منظور افزایش استحکام ساختمان یا تغییر در نقشه صورت می‌گیرد. در این مرحله می‌توان ستون‌ها، دیوارهای باربر یا غیرباربر را در ساختمان تخریب کرد و جایگزینی برای آن‌ها در نظر گرفت.

دقت کنید که در این بخش از عملیات بازسازی خانه، باید تا حد امکان از تغییر اسکلت اولیه ساختمان جلوگیری کرد. تمام مراحل تخریب باید با نظارت دقیق مهندسین صورت بگیرد؛ زیرا کوچک‌ترین اختلالی در روند تخریب می‌تواند باعث ریزش ساختمان و به وجود آمدن خسارت‌های مالی و جانی شود.

بازسازی سقف خانه

سقف بسیاری از خانه‌های قدیمی دچار آسیب‌های ناشی از رطوبت، نوردهی یا ایرادهای ساختاری است. این موارد علاوه بر ایجاد نمای ناخوشایند، باعث ایجاد اختلال در ایمنی سازه می‌شوند. بازسازی سقف با توجه به وضعیت فعلی، نوع مصالح، میزان خرابی، نشتی آب و سایر موارد مربوط به سقف صورت می‌گیرد.

در گذشته برای بازسازی سقف از تکنیک گچ‌بری استفاده می‌شد. با وجود پیشرفت صنعت ساختمان‌سازی، امروزه استفاده از سقف‌های آماده برای بازسازی سقف محبوبیت بیشتری دارد. برای مثال می‌توان از سقف دکوراتیو، صفحه‌های فایبرگلاس با نورپردازی، سقف کناف و… استفاده کرد.

تعمیر یا تعویض لوله‌کشی خانه

یکی از مهم‌ترین مراحل در روند تعمیر و بازسازی ساختمان، توجه به سیستم تاسیسات و لوله‌کشی سازه است. لوله‌کشی ساختمان‌های قدیمی در گذر زمان دچار ایراداتی می‌شود و باید آن‌ها را تعمیر یا تعویض کرد. این مسئله باید با توجه به عمر سازه، متریال به کار رفته در ساخت تاسیسات لوله‌کشی و بودجه صورت بگیرد.

به طور معمول در سازه‌هایی که بیشتر از 10 سال عمر دارند، پیشنهاد می‌شود تاسیسات به طور کامل تعویض شوند. در مواردی که تاسیسات لوله‌کشی ایراد خاصی ندارند، می‌توان با بررسی و تعمیر جزئی لوله‌ها، به سایر موارد بازسازی خانه پرداخت.

بازسازی کف خانه

تعمیرات و نوسازی کف خانه یکی از موارد مهم در پروسه باز سازی ساختمان است؛ زیرا تاثیر شگفت‌انگیزی در نمای خانه دارد. انتخاب مصالح کف خانه کاملا به سلیقه و بودجه شما بستگی دارد.

انواع متنوعی از مصالح کف در بازار وجود دارند که از محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به سنگ، پارکت، سرامیک و لمینت اشاره کرد. در انتخاب کفپوش باید به سبک دکوراسیون، لغزنده بودن و قابلیت انتقال دمای آن توجه شود.

بازسازی بر اساس بخش‌های گوناگون خانه

ممکن است تنها بخواهید بخشی از منزل خود را بازسازی کنید. باید بدانید که بازسازی هر بخش از منزل اصول خاص خود را دارد. برای دستیابی به نتیجه بهتر، باید تیم متخصصی را به کار بگیرید. در ادامه اصول بخش‌های مختلف خانه را بررسی می‌کنیم.

بازسازی بر اساس بخش‌های گوناگون خانه

اصول بازسازی آشپزخانه

آشپزخانه قلب هر خانه‌ محسوب می‌شود و به همین دلیل همیشه در برنامه بازسازی منزل مسکونی در نظر گرفته می‌شود. جدا از اهمیت آشپزخانه به دلیل کاربرد آن، این بخش از خانه تاثیر زیادی بر روی دکوراسیون منزل دارد.

کابینت‌ها به دلیل استفاده مکرر در طول زمان فرسوده می‌شوند و زیبایی خود را از دست می‌دهند. بنابراین بازسازی جزئی آشپزخانه، تنها به تعویض کابینت‌ها یا کاشی‌های دیوار آشپزخانه ختم می‌شود.

در صورت نیاز به بازسازی اساسی و کلی باید تاسیسات لوله‌کشی، هود، گاز، سینک و حتی کف آشپزخانه تعویض شوند. در بازسازی خانه های قدیمی ایرانی، می‌توان دیواری که معمولا بین آشپزخانه و فضای نشیمن وجود دارد را تخریب کرد.

اصول بازسازی پذیرایی و نشیمن

بازسازی فضای نشیمن یا پذیرایی به اندازه آشپزخانه سخت نیست و در مدت زمان کمتری صورت می‌گیرد. هنگام بازسازی محیط پذیرایی و نشیمن، معمولا تغییراتی در کفپوش، سقف و سیستم نورپردازی صورت می‌گیرد. همچنین می‌توان با تعمیر یا تعویض سیستم سیم‌کشی برق یا سیستم گرمایشی و سرمایشی، فضای بهتری را ایجاد کرد.

برای خرید خانه یزد می‌توانید از مشاوران ما در سامان ملک کمک بگیرید.

اصول بازسازی اتاق‌خواب

در بازسازی اتاق‌خواب منازل باید از سلامت سیستم گرمایشی و سرمایشی مطمئن شد. در صورت وجود هرگونه اشکال باید این سیستم تعمیر یا تعویض شود. همچنین در طراحی داخلی اتاق‌خواب باید به وجود فضای کافی برای قرار دادن لباس‌ها و وسایل دیگر توجه شود. رنگ کفپوش‌ها و دیوارهای اتاق خواب نیز می‌توانند تاثیر زیادی در دکوراسیون داشته باشند.

اصول بازسازی سرویس بهداشتی و حمام

بازسازی و تغییر در ساختار سرویس‌ بهداشتی و حمام، در زیبایی این بخش‌ها تاثیر دارد. همچنین با بازسازی این قسمت‌ها می‌توان به شکل آسان‌تری بهداشت و اصول نظافت را رعایت کرد. از سوی دیگر تعویض تاسیسات لوله‌کشی، شانس رخ دادن مشکلاتی مثل بروز نم و رطوبت را کاهش می‌دهد.

جهت بازسازی سرویس بهداشتی و حمام می‌توان با در نظر گرفتن بودجه، از ایده‌های لیست زیر استفاده کرد:

  • تعویض روشویی
  • تعویض شیرآلات
  • تعویض کاشی‌های کف و دیوارها
  • اضافه کردن کابین دوش یا وان در حمام
  • کار گذاشتن جکوزی
  • تعویض توالت فرنگی و ایرانی
اصول بازسازی سرویس بهداشتی و حمام

ایده‌های بازسازی کم هزینه

یافتن ایده برای بازسازی خانه با هزینه کم، کار سختی نیست. اگر فضای مورد نظر شما، از نظر کارایی بنا مشکلی ندارد و ایمنی سازه در خطر نیست، می‌توان با بودجه کمی دکوراسیون ایده‌آلی را به وجود آورد.

این کار می‌تواند با وجود بودجه کم، ارزش خانه را چندین برابر کند و در معاملات سود زیادی را ایجاد نماید. مواردی مانند تغییر رنگ دیوارها یا کابینت‌ها، تغییر کف خانه و… از اقداماتی هستند که تاثیر شگرفی در بازسازی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1403+ راهنمای محاسبه هزینه‌ها

توجه به جزئیات در بازسازی خانه

یکی از اصول اولیه بازسازی خانه با هزینه کم، توجه کافی به جزئیات محیط است. شما می‌توانید با هزینه بسیار اندک، جزئیات فضای خانه خود را تغییر دهید. این تغییرات در نهایت باعث زیباتر شدن دکوراسیون می‌شوند. در لیست زیر برخی از کلیدی‌ترین نکات در بازسازی خانه را ذکر می‌کنیم:

  • تعویض پریزها و کلیدهای برق قدیمی
  • تغییر در سیستم روشنایی خانه
  • تغییر رنگ چارچوب‌های پنجره‌ها و درها
  • استفاده از استیکرهای مخصوص دیوار
توجه به جزئیات در بازسازی خانه

اشتباهات رایج در بازسازی منازل

برخی از افراد در جریان بازسازی خانه دچار اشتباهاتی می‌شوند که خسارات مالی زیادی بر جای می‌گذارد. این اشتباهات معمولا ناشی از عدم داشتن برنامه دقیق و تصمیم‌گیری عجولانه رخ می‌دهد. جهت جلوگیری از ایجاد ضرر‌های مالی در معاملات ملکی و بازسازی خانه‌های قدیمی بهتر است برخی از رایج‌ترین اشتباهات در روند بازسازی خانه را مرور کنیم.

عدم برآورد دقیق هزینه‌های بازسازی

عدم برآورد دقیق هزینه‌های بازسازی و محاسبه بودجه می‌تواند دردسرهایی را در مسیر بازسازی سازه به وجود بیاورد. بنابراین باید قبل از شروع فرایند بازسازی، در مورد تمام هزینه‌ها و مراحل با یک متخصص مشورت کنید.

انجام بازسازی غیراصولی

اگر بازسازی منزل شما به شکل غیراصولی صورت بگیرد، احتمال خسارت مالی و حتی جانی وجود دارد. بازسازی غیراصولی پایداری کمی دارد و تنها برای مدت کوتاهی می‌تواند ظاهر خوشایندی به خانه شما ببخشد.

همچنین پیشنهاد می‌شود در بازسازی خانه از مد پیروی نکنید، زیرا حتی در عرصه طراحی داخلی، مد تغییر می‌کند و ناچار هستید که دوباره فضای خانه خود را بازسازی کنید.

بیشتر بخوانید: قیمت گذاری املاک چگونه انجام می شود؟

استفاده از متریال بی‌کیفیت

بسیاری از افراد برای کاهش هزینه‌های بازسازی، تصمیم می‌گیرند از متریالی با کیفیت پایین‌تر استفاده کنند. این کار در بلند مدت می‌تواند ضررهای بسیاری بر جا بگذارد؛ چرا که متریال بی‌کیفیت در گذر زمان از بین می‌روند و خانه نیاز به بازسازی مجدد دارد.

اشتباهات رایج در بازسازی منازل

نکات مهم بازسازی خانه

در مرمت و بازسازی خانه، باید دقت بالایی داشته باشید؛ زیرا کوچک‌ترین اشتباهی در این روند می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری داشته باشد. بنابراین بهتر است تمام مراحل بازسازی را با توجه به نکات کلیدی پیش ببرید. در ادامه برخی از مهم‌ترین نکات در بازسازی خانه را شرح می‌دهیم:

بررسی و تعیین تغییرات مورد نیاز

پیش از شروع فرایند بازسازی باید تمام تغییرات مورد انتظار را تعیین کنید. بهتر است تا حد امکان جزئی‌نگر باشید و تناسب تغییرات را نسبت به فضاهای دیگر بسنجید. همچنین باید در جریان روند بازسازی، این تغییرات را مرور کنید و طبق برنامه پیش بروید.

تخمین هزینه‌های لازم برای تغییرات

بار دیگر تاکید می‌کنیم که برآورد هزینه‌های بازسازی نقش بسیار مهمی در این روند دارد. باید قیمت متریال مورد نظر، شرایط استفاده از آن‌ها و جزئیات هزینه‌ها در نظر بگیرید. پیشنهاد می‌شود در طی این روند، بودجه‌ای بیشتر از هزینه‌های تخمین زده شده در نظر بگیرید تا در صورت وجود مشکلات ناگهانی اختلالی در جریان پروژه پیش نیاید.

بیشتر بخوانید: پیش بینی قیمت مسکن سال 1403، خونه بخریم یا نه؟

رعایت قوانین و ایمنی در هنگام کار

در جریان بازسازی بنا باید ایمنی کارکنان و افراد حاضر در پروژه در کنار سلامت و ایمنی ساختمان اصلی تامین شود. همچنین تمامی مراحل عملیات باید طبق قوانین موجود پیش بروند.

مشورت گرفتن از نیروی متخصص

مهم‌ترین مسئله پیش از شروع عملیات بازسازی، کمک گرفتن از یک تیم متخصص است. افراد کارآزموده در زمینه مرمت خانه می‌توانند بهترین برنامه را برای روند بازسازی منزل شما در نظر بگیرند. شما می‌توانید در بحث املاک، مشارکت در ساخت و مسائل مربوط به آن از مشاورین سامان ملک کمک بگیرید.

نکات مهم بازسازی خانه

کلام آخر

بازسازی خانه یک تغییر پرطرفدار در بین ایرانی‌ها است. با استفاده از روش‌های گوناگون بازسازی، می‌توان جزئیات نقشه خانه و مسائل مربوط به آن را تغییر داد و آسایش بیشتری را برای اعضای خانواده تامین کرد.

در این مطلب از بازار امن آنلاین املاک سامان ملک با مزایا، اصول اولیه، مراحل و روش‌های گوناگون بازسازی آشنا شدیم. فراموش نکنید که بازسازی هر بنایی به یک برنامه دقیق و حساب‌شده نیاز دارد؛ بنابراین باید در این فرایند از مشاورین خبره کمک بگیرید.

اشتراک گذاری در :

دسته بندی املاک

این مطالب را هم حتما بخوانید

سند پنج برگی چیست، سندی است که به عنوان "سند رسمی" نیز شناخته می‌شود و یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین اسناد ثبتی در کشورمان است.
در این مقاله به مقایسه ویلای جنگلی و ساحلی پرداختیم و مزایا و معایب هرکدام را به صورت جداگانه بررسی کردیم و به سوالات متداولی...
در این مطلب از مجله سامان ملک توضیح می‌دهیم که تهاتر ملک چیست، سپس شرایط و قوانین انجام این روش آشنا خواهید شد.
در این مطلب از مجله املاک سامان ملک، صفر تا صد شرایط تغییر کاربری ملک مسکونی و مراحل آن را بررسی خواهیم کرد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جهت مشاوره با شماره ” 09162167100 ” تماس گرفته و یا فرم را تکمیل کنید.