در قرارداد مشارکت در ساخت برای انجام کامل تعهدات پروژه، طرفین مدتی را با یکدیگر توافق میکنند و در قرارداد ذکر میکنند. ذکر مدت زمان و تعیین انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت باعث میشود که سازنده با دقت و سرعت بیشتری به تعهدات خود عمل کند. در ادامه این مقاله از مجله سامان ملک به بررسی انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت و جرایم آن میپردازیم.
قرارداد مشارکت در ساخت
قرارداد مشارکت در ساخت، قراردادی است که بین مالک و سازنده انعقاد میشود و با هدف احداث ساختمان تنظیم میشود. همچنین دارای تعهداتی است که طرفین ملزم به رعایت آن هستند و بعد از پایان این مدت زمان به انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت خواهند رسید که در ادامه آن را شرح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: مشارکت در ساخت چیست؟

تعیین مدت قرارداد مشارکت در ساخت
یکی از مهمترین مسائل در قرارداد مشارکت در ساخت، تعیین مدت قرارداد است. این مدت به صورت یک تاریخ شروع و یک تاریخ پایان تعیین میشود و طرفین موظف هستند که در طول این مدت به تعهدات خود عمل کنند. در پایان این قرارداد اگر هرکدام از طرفین خصوصاً سازنده به تعهدات خود عمل نکنند طرف دیگر میتواند قرارداد را فسخ و خسارت دریافت کند.
بازار آنلاین املاک سامان ملک، کامل ترین و قانونیترین قرارداد مشارکت در ساخت را ارائه می دهد. تا به مشکلات انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت برنخورید.
فرم زیر را پر کنید تا برای ارائه اطلاعات بیشتر با شما تماس بگیریم:
حق حبس مدت قرارداد
حق حبس مدت قرارداد، حقی است که طرفین قرارداد بر اساس آن میتوانند انجام تعهدات خود را عقب بیندازند. برای مثال اگر مالک در زمان مقرر ملک را به سازنده تحویل ندهد، سازنده بر اساس حق حبس مدت قرارداد میتواند زمان تحویل پروژه را عقب بیندازد.
انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت
در قرارداد مشارکت در ساخت زمانبندی پروژه به صورت مرحله به مرحله تعیین میشود و اگر در مدت زمان مشخص هرکدام از مراحل انجام نشود، مالک میتواند ادعای خسارت کند و حتی قرارداد را فسخ کند.
به طور کلی اگر مدت انقضاء انجام تعهدات مشارکت در ساخت به پایان برسد و متعهد نتوانسته باشد تعهدات خود را انجام دهد موظف است روزانه مبلغی را به عنوان جریمه بپردازد.
بیشتر بخوانید: فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

آیا انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت سبب اتمام قرارداد میشود؟
اینکه با انقضای مدت زمان قرارداد مشارکت در ساخت اتمام قرارداد نیز صورت میگیرد یا خیر یکی از سوالاتی است که احتمالا تابحال ذهن شما را به خود درگیر کرده است.
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر. اگر در قرارداد تعیین شده باشد که پس از انقضای مدت، برخی از تعهدات به اتمام نرسیده و مواردی هنوز باقی مانده باشند، طرفین ممکن است الزامات متبادل خود را اجرایی کنند.
به عنوان مثال، اگر یک قرارداد مشارکت در ساخت منقضی شده باشد و قرارداد مشارکت در ساخت به تاخیر افتاده باشد و در آن به موارد پس از انقضاء مدت اشاره شده باشد، تأثیر انقضای مدت مشارکت در ساخت به توافقات و شرایط خاص قرارداد بستگی دارد.
همچنین اگر قرارداد تعیین کننده باشد که پس از انقضاء مدت، قرارداد به طور خودکار اتمام مییابد، در آن صورت میتواند منجر به اتمام قرارداد بشود.
بیشتر بخوانید: تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت به چه صورت است؟

نکات مهم در خصوص تعیین مدت انقضاء قرارداد مشارکت در ساخت
در ادامه این مقاله از مجله سامان ملک به بررسی چند نکته مهم در خصوص مدت انقضاء قرارداد مشارکت در ساخت خواهیم پرداخت:
تعیین زمان بندی اجرای پروژه
در قرارداد مشارکت در ساخت، علاوه بر اینکه انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت باید به طور دقیق ذکر شود، برای اجرای مراحل ساخت پروژه نیز باید یک زمان بندی تعیین شود. با این کار در صورتی که سازنده از انجام تعهداتش سرپیچی کند میتوانید اقدامات منقضی کردن قرارداد را انجام دهید و از تأخیر در تحویل پروژه جلوگیری کنید.
بالا بردن اطمینان از تحویل به موقع پروژه
تعیین خسارت، دریافت تضمین و تعیین حق فسخ قرارداد از نکاتی هستند که ذکر آنها در قرارداد میتواند پایبندی سازنده به اجرای تعهداتش را افزایش دهند.
دریافت تضمین
برای اینکه اطمینان خود را از سازنده بالا ببرید، میتوانید از او ضمانت دریافت کنید. با دریافت ضمانت، سازنده به شما تضمین خواهد داد که به انجام تعهداتش در قرارداد پایبند میباشد. انواع وثیقهها و تضمین نامههای معتبر عبارتند از چک تضمین، ضمانت نامه شخص ثالث، سفته، ضمانت نامه بانکی و وثیقه دارایی.
تعیین حق فسخ قرارداد
تعیین حق فسخ قرارداد از دیگر مواردی است که میتوانید برای عدم انجام به موقع سازنده به تعهداتش انجام دهید. با ذکر دقیق شرایط فسخ، کار خود را برای فسخ قرارداد در صورت وقوع شرایط ذکر شده آسان کنید.
برای مثال شما میتوانید در قرارداد ذکر کنید که اگر سازنده بیش از یک ماه در تحویل پروژه تاخیر داشت، حق فسخ دارید. برای تعیین حق فسخ قرارداد باید توجه داشته باشید که اگر در اول قرارداد سند را انتقال داده باشید این کار برایتان امکان نیست.
بیشتر بخوانید: کلاهبرداریها و خطرات مشارکت در ساخت: چرا مالکان از مشارکت ساخت میترسند؟

تاثیر انجام تعهدات مالک بر روی قرارداد مشارکت در ساخت
اینکه شما به عنوان مالک به تعهدات خود پایبند نباشید اما توقع داشته باشید که سازنده به تمام تعهدات خود عمل کند، خواستهای نامعقول است. همانطور که شما به عنوان مالک سعی در اعمال خواستههای خود در پروژه هستید، سازنده نیز به دنبال خواستههای خود میباشد و این طبیعی است که هیچ سازندهای حاضر نمیشود در قبال اشتباهات شما خسارت پرداخت کند.
مثلا اگر در قرارداد روش انتقال سند را بر اساس اقدامات سازنده تعیین کنید، سازنده نیز میتواند در قرارداد مدت زمان تاخیر مالک را اضافه کند تا در صورت تأخیر در تعهد مبنی بر انتقال سند بتواند مراحل قانونی را دنبال کند.
تأخیر در تحویل ملک به سازنده نیز یکی دیگر از مواردی است که از طرف مالک باید انجام شود و اگر در موعد مقرر مالک به سازنده ملک را تحویل ندهد، تخلف تأخیر در تحویل ساختمان دچار شده و میتواند برای او دردسر ساز باشد.

سخن پایانی
شما در این مقاله از سایت املاک سامان ملک با انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت و نکات مهم در خصوص آن آشنا شدید. انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت به عواملی مانند مختلفی از جمله بزرگی پروژه و پیچیدگی آن تاثیر بستگی دارد. همچنین تعهدات طرفین میتواند بر مدت قرارداد مشارکت در ساخت تاثیرگذار باشد و هر کدام از طرفین به تعهدات خود عمل نکنند، مدت تعیین شده بیشتر خواهد شد.
گروه املاک سامان ملک با سالها تجربه و کارنامه موفق در قرارداد مشارکت در ساخت یزد، رامسر و شهرهای اطراف میتواند به شما در ایجاد قراردادی مطمئن و پروژهای ایمن یاری کند. همچنین شما میتوانید با سامان ملک در خرید پیش فروش آپارتمان، سرمایه گذاری در آپارتمان، خرید خانه و ویلا و … همکاری کنید.