بیمه انواع مختلفی دارد یکی از انواع آن بیمه ساختمان است. بیمه ساختمان قراردادی است که در آن بیمه گر به بیمه گذار تعهد خواهد داد که در صورت رخداد حوادث، تمام خسارت وارد شده بر بیمه گذار و یا بخشی از خسارت وارد شده را در ازای هزینه ای که دریافت کرده است، جبران می کند.
بنابراین بیمه گذار با پرداخت هزینه بیمه ساختمان این امکان را برای خود فراهم کرده است که جان و مال خود را تحت پوشش بیمه قرار دهد. پس بهترین بیمه ساختمان بیمه ای است که هزینه بیشتری را به شما برای جبران خسارات پرداخت کند و این امکان برای شما فراهم شود که از خدمات بهتری استفاده کنید. اگر می خواهید درباره بیمه ساختمان اطلاعاتی را کسب کنید تا پایان با مجله املاک سامان ملک همراه باشید.
انواع بیمه ساختمان مسکونی
همه ما ممکن است روزانه در معرض بسیاری از حوادث قرار بگیریم که ممکن است جان، مال و سلامتی ما را به خطر بیاندازد. به همین دلیل تنها رعایت نکات ایمنی برای حفظ سلامتی کافی نیست و بهترین راه حل برای جبران خسارت ناشی از وقوع چنین حادثه ای به شخص یا کارکنان، بیمه ساختمان است.
بیمه ساختمان مسکونی انواع مختلفی دارد و این امکان را دارد که حوادث مختلفی را تحت پوشش قرار دهد این بیمه شامل بیمه آتش سوزی، زلزله، سرقت و سیل است.
بیمه حوادث ساختمان مسکونی انواع مختلفی دارد که شامل بیمه سازندگان ساختمان، بیمه مدیر ساختمان، بیمه تضمین کیفیت ساختمان، بیمه آتش سوزی مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری، بیمه آسانسور و… است.
بیمه آتش سوزی
بیمه منازل مسکونی برای بیمه آتش سوزی شامل بخش های مختلفی است. در واقع این نوع بیمه، ساختمان مسکونی شما را در برابر حوادثی مانند آتش سوزی، صاعقه و انفجار بیمه خواهد کرد، اما شامل بخش های دیگری نیز می باشد که شما می توانید با پرداخت حق بیمه از این خدمات نیز استفاده کنید. در واقع شما می توانید با توجه به حوادثی که بیشتر در محله زندگی تان رخ می دهد، ساختمان خود را بیمه کنید.
همچنین شما باید به این نکته توجه کنید که فرمول محاسبه حق بیمه آتش سوزی برای ساختمان های مسکونی متفاوت است و نرخی که در بیمه نامه ثبت می شود، با توجه به ارزش ساختمان متفاوت است و در صورت خسارت دیدن، بر اساس متراژ خانه و ارزش اثاثیه ای که در منزل مسکونی وجود دارد، خسارت تعیین می شود.
- بیشتر بخوانید: مراحل اخذ پروانه ساختمان
بیمه زلزله
بیمه زلزله یکی از مهم ترین انواع بیمه ساختمان است، زیرا کشور ایران کشوری زلزله خیز است. به همین دلیل بهترین راه برای جلوگیری از خسارت بعد حادثه، بیمه زلزله است. اما با توجه به این که بیمه زلزله بخشی از بیمه آتش سوزی است، برای استفاده از این نوع بیمه شما باید ابتدا ساختمان مسکونی خود را بیمه آتش سوزی کنید و بعد بیمه زلزله را خریداری کنید.
شما با استفاده از این نوع بیمه می توانید ساختمان و اثاثیه خود را بیمه کرده و در صورت رخداد این وقایع و خسارت دیدن، برای جبران خسارت از این بیمه بهره مند شوید. البته باید به این نکته نیز توجه کنید که این بیمه شامل خسارات و تلفات جانی نمی باشد.
بیمه سیل
بیمه سیل نیز یکی دیگر از انواع بیمه منازل مسکونی است و مانند بیمه زلزله، بیمه سرقت و سایر بیمه ها ثبت می شود. این بیمه بیشتر برای منازلی که در نزدیکی دریا و رودخانه های بزرگ که امکان طغیان آنها وجود دارد، مناسب است. طوری که بسیاری از مالکان ساختمان های ساحلی انجام این بیمه برای ساختمان های خود را بسیار ضروری می دانند.
بیمه سرقت
بیمه سرقت یکی دیگر از انواع بیمه ساختمان مسکونی است. این نوع بیمه شامل سه نوع بیمه سرقت از منازل مسکونی، بیمه سرقت از واحدهای تجاری و صنعتی مانند فروشگاه ها، کارخانه ها، کارگاه ها و بیمه سرقت از بانک ها است. شما با استفاده از این نوع بیمه می توانید خسارتهای ناشی از سرقت منزل مسکونی خود را دریافت کنید.
این خسارت ها شامل گم شدن کالا و هزینه خسارت های ناشی از سرقت به ساختمان شما است. این بیمه زمانی خسارات را به بیمه گذار پرداخت خواهد کرد که دزدی با شرایط خاصی انجام شده باشد، به عنوان مثال سارقین با شکستن در یا پنجره وارد منزل شما شده باشند یا از کلیدهای ساختگی استفاده کنند و یا کلیدهای اصلی منزل شما را به صورت غیرقانونی به دست آورده باشند. در این موارد شما می توانید خسارتی را از بیمه دریافت کنید.
اما شرایطی نیز وجود دارد که بیمه گذار مسئولیتی در قبال پرداخت خسارت ندارد. این موارد شامل سرقت های ساختگی و خسارت هایی است که به دلیل جنگ، قیام و غارت رخ داده است. همچنین شما باید زمانی که سرقت انجام شده است، به پلیس اطلاع دهید.
انواع بیمه ساختمان
انواع بیمه ساختمانی به دو نوع بیمه ساختمان در حال ساخت و بیمه بعد از اتمام عملیات ساخت تقسیم می شود که هر یک به شرح زیر است:
1. بیمه ساختمان در حال ساخت
بیمه ساختمان در حال ساخت خود شامل دو بخش است:
- بخش اول بیمه مسئولیت مدنی کارفرما برای کارکنان ساختمانی است که فقط شامل هزینه های مربوط به امور پزشکی، دیه و نقص و عضو است. حق بیمه این نوع بیمه براساس مدت بیمه و هزینه پزشکی و دیه متفاوت است.
- دومین بخش، بیمه خسارات مالی و پزشکی و دیه به عابران پیاده و همسایگان است.
این نوع بیمه در ساختمان، هر دو بخش را پوشش می دهد که شامل خسارت مالی ناشی از گودبرداری و ریزش در دیوارهای ساختمان های مجاور و خسارت مالی بر اثر ریزش مصالح بر اتومبیل های پارک شده و عبوری می باشد. خسارت پزشکی هم شامل ریزش دیوارها بر ساکنین ساختمان های مجاور و دیه بر اثر ریزش مصالح بر رهگذران است.
2. بیمه بعد از اتمام عملیات ساخت
این نوع بیمه ساختمان نیز شامل بیمه مسئولیت مدیر ساختمان، بیمه آتش سوزی ساختمان و اثاثیه است. بنابراین براساس قانون هر خسارتی که در ساختمان به هر شخصی وارد شود، هیات مدیره ساختمان وظیفه دارد خسارت آن را جبران کند.
بیمه مسئولیت ساختمانی چیست؟
برخی اتفاقات ناشی از عملیات ساختمانی جبران ناپذیر هستند، به همین دلیل بیمه مسئولیت ساختمانی یا بیمه ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. بیمه مسئولیت ساختمانی برای جبران خسارت های ناشی از کار برای افردی که در عملیات ساختمانی فعالیت دارند، ضروری است.
این نوع بیمه یکی از انواع بیمه مسولیت بدنی است و درصورتی که کارفرما کارگران را بیمه نکند و اتفاقی برای آنان در عملیات ساختمانی رخ دهد با توجه به قانون کشور مجازات بسیار سنگینی به کار فرما تعلق می گیرد.
- بیشتر بخوانید: نکات حقوقی مهم در خرید آپارتمان
قیمت بیمه حوادث ساختمان
همانطور که بیان کردیم قیمت بیمه حوادث ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل میزان و ارزش ساختمان بیمه شده و محله ای که ساختمان در آن قرار دارد، است که این عوامل بر روی قیمت نهایی بیمه تاثیر دارد. کاربری ساختمان، متراژ آن و هزینه ساخت هر متر بنا هم قیمت بیمه را افزایش و کاهش می دهد.
همچنین باید به این نکته توجه کنید که هرچه ساختمان از نظر خطراتی مانند زلزله و سایر حوادث ریسک بیشتری داشته باشد، حق بیمه هم بیشتر خواهد شد. شما می توانید با مراجعه به سایت های معتبر مثل azki.com و bimeh.com در سریع ترین زمان قیمت بیمه را برای انواع ساختمان مشاهده کنید.
انواع بیمه نامه ساختمان
همانطور که می دانید بیمه یکی از مهم ترین مواردی است که باید قبل از شروع کار پروژه های مختلف ساختمانی، توسط مهندسین ناظر بررسی شود. انواع بیمه در صنعت ساختمان به شرح زیر است:
- بیمه تأمین اجتماعی: این نوع بیمه در زمان انجام کارهای اداری جواز، توسط مالک انجام می گیرد.
- بیمه مسئولیت مدنی: بیمه مسئولیت مدنی باید قبل شروع کار توسط مالک از یکی از شرکت های بیمه ای اخذ شود.
- بیمه مسئولیت حرفه ای: این نوع بیمه مسئولیت حرفه ای مهندسین در رابطه با طراحی، محاسبه و نظارت ساختمانی را بیمه خواهد کرد و باید توسط مهندسین انجام گیرد.
- بیمه تضمین کیفیت: بیمه تضمین کیفیت نیز باید قبل از شروع عملیات ساختمانی انجام گیرد و باید بر اساس ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان توسط مجریان ذیصلاح صورت گیرد.
نتیجه گیری
در دنیای امروز با افزایش فعالیتهای ساختمانی، صنعتی و عمرانی احتمال رخ دادن حوادث و اتفاقات ناگوار و جبران ناپذیر بسیار زیاد است. در نتیجه اخذ انواع بیمه های ساختمانی و کارگاهی بسیار ضروری است. زیرا از همان شروع کار ممکن است خطراتی کارگران را تهدید کند و جبران این آسیب های جانی و مالی برای کارفرما بسیار دشوار باشد.
پیشنهاد میکنیم اگر قصد دارید ساختمان خود را بیمه کنید به سایتهای معتبر مثل مرکز معاملات آنلاین سامان ملک مراجعه کنید و با کارشناسان متخصص تماس حاصل کنید تا شما را راهنمایی کنند.
میخواستم بدونم بیمه ساختمان برای ساخت و ساز آپارتمان ها حتما باید انجام بشه؟
ساختمان سازی بسیار پرریسک هست و از همان ابتدا خطرات زیادی کارگران و حتی کارفرماها و افراد ثالث همچون همسایگان را تهدید می کند. برای جبران خساراتی مثل فوت یا خطرات جانی داشتن بیمه فعالیت های ساختمانی از الزامات است
۳ بیمه نامه مهم در عملیات ساختمان سازی وجود دارند که عبارتند از: بیمه مسئولیت ساختمان در قبال کارکنان، بیمه مسئولیت ساختمان در قبال اشخاص ثالث،بیمه تمام خطر پیمانکاران
من تصمیم دارم منزلم رو بیمه آتش سوزی بکنم که خیلی هم مهم هست ولی باتوجه به اینکه حدود قیمت را نمیدونم هنوز نتوستم اقدام کنم. ممنون از مطالب خوبتون
سلام خسته نباشید برای بیمه آتش سوزی دلیل این اتفاق هرچی باشه بیمه قبول میکنه؟آخه یبار توی این موضوع برام مشکل ایجاد شد اما بیمه قبول نکرد.
دلایل آتش سوزی ساختمان میتونه زیاد باشه مثلا صاعقه، سیل، زلزله، طوفان، آتشفشان، طغیان آب رودخانه، آب باران و برف، انفجار، آتش سوزی عمدی، اتصال برق، ته سیگار، اتصال دستگاه الکتریسیته ساکن و مولکولهای معلق در هوا مانند پنبه.
به همین دلیل کارشناس بیمه اتش سوزی موارد زیر را برای پرداخت بیمه بررسی میکنه:
وسعت حریق در محل مورد بیمه،
جهت پیشروی حریق (افقی- عمودی)
گسترش سریع و غیرعادی حریق
رنگ و دود و بو
باز بودن درب و پنجرهها
علائم حاکی از ورود غیرطبیعی افراد به محل
وجود کانونهای متعدد حریق
شرایط جوی و آب و هوایی زمان وقوع حادثه و…
طبق تشخیص او هست که بیمه اتش سوزی پرداخت میشه
مقاله جالبی بود خیلی چیز هارو درباره بیمه ساختمون نمیدونستم